Jaarthema

Schooljaar 2017 – 2018
IEDEREEN IS EEN STER!

Ken je dat moment? Als een kind je met fonkelende ogen trots vertelt over wat hij / zij net gedaan of gezien heeft… Als een kind je iets laat zien, waar hij / zij met veel plezier hard aan gewerkt heeft…    Als je kinderen ziet genieten van het ontdekken van nieuwe mogelijkheden… Deze momenten hebben iets héél bijzonders.

Als je kinderen veel kansen biedt in een rijke en uitdagende omgeving, merk je dat ze heel wat potentieel hebben… meer dan je misschien wel denkt! Onze uitdaging bestaat erin de talentenkiemen te ontdekken die in elk kind verborgen zit. Inzetten op de talenten betekent dat wij graag de focus van de minder sterke punten verleggen door het zoeken naar krachten in de kinderen. Wij wensen de kinderen te laten kijken naar wat juist wel lukt en hen net die sterktes te leren ontdekken. Het gaat er vooral om dat zij erin kunnen geloven dat er nog veel in hen kan groeien.    Op deze manier hopen we dat bij alle kinderen het zelfbeeld positief kan verder ontwikkeld worden.

 

We doen dit niet alleen maar we krijgen dit schooljaar hierbij de hulp van de talentenarchipel.

Wat is de talentenarchipel?
Een archipel is een verzameling van allemaal eilanden, die samen één geheel vormen. Als je goed kijkt, merk je dat deze eilanden samen een mannetje vormen. Elk eiland heeft een bijzondere vorm en een bijzondere betekenis.

 

Gedurende dit schooljaar gaan we samen met de kinderen elke maand één van die eilanden verkennen. Aan de hand van verschillende activiteiten op klas- en schoolniveau zullen de kinderen op die manier ontdekken dat ze toch wel meer talenten bezitten dan ze eigenlijk zelf maar durven te denken.

 

We beginnen de maand september met het verkennen van het beweegeiland. In oktober houden we een tussenstop op het denkeiland en in november staat wereldeiland op de planning. In december bezoeken we wil- en durfeiland en in januari gaan we verder naar taaleiland. In februari landen we op muziekeiland en in maart bezoeken we beeld- en fijneiland. Tenslotte eindigen we zo in april op sameneiland. Tijdens het schoolfeest in mei sluiten we dit talentvolle jaar af met een apotheosemoment.

 

Wij zijn alvast reuzebenieuwd welke sterren er op GO! basisschool De Wijze Boom zitten!