Schoolstraat

SCHOOLSTRAAT

Hoe werkt de schoolstraat?

Vanaf maandag 24 september 2018 wordt het laatste deel van de Sint-Baafskouterstraat elke schooldag in de namiddag en ook op woensdagmiddag een half uur afgesloten worden voor alle inkomend gemotoriseerd verkeer. Hulpdiensten mogen natuurlijk wel altijd door. Aan het einde van de schooldag kunt u van 15u00 tot 15u30 enkel te voet of met de fiets het laatste deel van de Sint-Baafskouterstraat in. Op woensdag is dit van 11u45 tot 12u15. Tijdens deze momenten zullen er gemachtigd opzichters aanwezig zijn.

Proefperiode en evaluatie

We starten met een proefperiode. De proefperiode loopt van maandag 24 september tot aan de kerstvakantie. In de laatste maand krijgt iedereen de kans om zijn mening te geven over de schoolstraat: ouders, leerlingen, personeelsleden én buren. Via een enquête wordt er dan gepolst of de schoolstraat kan worden verder gezet. Bij een positieve evaluatie krijgt de school een vergunning voor onbepaalde duur.

Folder

Uw zoon/dochter ontvangt ook een folder waarin u meer info kan terugvinden over de schoolstraat.

VEILIG NAAR SCHOOL

We promoten het hesje als kinderen met de fiets/step of te voet naar school komen. Een kind is dan 10x méér zichtbaar in het verkeer en dat is levensbelangrijk. Ook een helm kan levens redden! Alle fietsen/steps krijgen een mooi plaatsje in onze fietsenstalling. Graag hebben wij het ook daar netjes, ordentelijk en overzichtelijk. Mogen wij dan ook vragen om alle fietsen, steps en dergelijke op een mooie en voorziene plaats te parkeren? Bij deze vragen wij ook dat alle kinderen vanaf de schoolpoort met de fiets, de step, … aan de hand te voet tot aan de fietsenstalling gaan. Ook ’s avonds bij het verlaten van de school vragen wij hetzelfde maar dan net omgekeerd.