Verhaallijn Kleuters

FEEST VOOR DE WIJZE BOOM

Er was eens een oude Wijze Boom. Hij was zo wijs en wist altijd op alles een antwoord. Hij stond steeds klaar om zijn vrienden, de bosdieren te helpen.

Daarom vonden de bosdieren dat het maar eens tijd was om hun goede oude vriend in de bloemetjes te zetten. Meneer Uil riep alle dieren samen. ‘Wat kunnen we doen om de Wijze Boom te verrassen?’ Mevrouw Egel had een idee. ‘Laten we een groot feest organiseren.’ Alle dieren vonden dit een fantastisch idee. Ze gingen allemaal aan het werk. Meneer Das zorgde voor de muziek, Muis en Konijn zorgden voor de verlichting en de versiering in het bos. Vos maakte lekkere hapjes klaar en Wolf zorgde voor de drankjes. Meneer en Mevrouw Eekhoorn gingen alvast een paar danspasjes inoefenen. En Meneer Uil schreef een mooi dankwoord voor de Wijze Boom. Iedereen was druk bezig met plannen.

Ondertussen werd het al avond en de Wijze Boom had die dag nog geen enkel bosdier wijze raad kunnen geven. Hij vond dit wel een beetje raar. ‘Zouden ze geen raad meer nodig hebben? Zijn ze mij vergeten?’ Heel veel vragen spookten door zijn hoofd. Hij liet zijn grote takken hangen en begon te treuren.

Maar plots hoorde hij heel veel lawaai. ‘VERRASSING!’ Alle bosdieren sprongen tevoorschijn en begonnen te zingen en te dansen rond de Wijze Boom.

Een dikke traan rolde over de stam van de Wijze Boom naar beneden. Alle dieren keken wel heel verbaasd. Was Wijze Boom nu aan het wenen? Vond hij het verrassingsfeest niet leuk?

De Wijze Boom was niet aan het huilen van verdriet maar van ontroering. Hij was zo blij met zo’n goede vrienden. De Wijze Boom kon hem geen betere vrienden voorstellen. Er werd die avond nog heel lang feest gevierd in het bos

Peuterklas 1A: De muisjes

Peuterklas 1B: De Konijntjes

Kleuterklas 1A: De egeltjes

Kleuterklas 1B: De Vosjes

Kleuterklas 2A: De Dasjes

Kleuterklas 2B: De Wolfjes

Kleuterklas 3A: De Uiltjes

Kleuterklas 3B: De Eekhoorntjes